Nahlédněte do naší kuchyně

Bez dobré kuchyně nemůže být dobrá restaurace. My jsme do té naší na začátku minulého roku hodně investovali, kompletně jsme ji předělali a nakoupili nové přístroje. Naše mistry kuchaře teď můžete při návštěvě u nás pozorovat při práci díky velkému oknu, které vede z restaurace přímo do jejich království. Zajímá vás, jaké technologie jim pomáhají vykouzlit ty nejlepší polévky, steaky, žebra, burgery a další dobroty? V tom případě čtěte dál.

Gril na dřevěné uhlí

Gril je dominantou celé kuchyně. Funguje na dřevěné uhlí. To zajistí jednak vyšší teplotu a tím pádem rychlejší grilování (ve srovnání s plynovým nebo elektrickým grilem) a jednak nádhernou vůni, kterou vdechne pokrmům. Na grilu připravujeme třeba maso na AF burgery a především naše vyhlášené steaky.

HoldMaker+

HoldMaker+ je zařízení pro udržování a nízkoteplotní úpravy pokrmů. Využíváme ho pro konfitování, zrání a také pečení přes noc. Jeho výhodou je možnost šetrné přípravy potravin při zachování jejich kvality a šťavnatosti – a to vše při minimálních ztrátách výchozí hmotnosti surovin.

Sous-vide

Základem techniky sous-vide je příprava pokrmů ve vakuovém sáčku a vodní lázni při nízké teplotě. Zásadní je udržování stabilní teploty. Vaření sous-vide má řadu výhod, mezi něž patří maximální zachování živin, proteinů a minerálů a také uchování a zvýraznění aroma i textury surovin. Výsledný pokrm je křehký a lahodný. Tuto metodu můžeme využít na přípravu masa, zeleniny i ovoce.

Konvektomat

Konvektomat patří mezi univerzální velkokuchyňská gastro zařízení a využívá se při přípravě většiny pokrmů. V konvektomatech lze připravit masa, přílohy a další pokrmy vařením, dušením, grilováním, pečením a smažením, a to v páře, v horkém vzduchu nebo kombinovaně. Pomůže vykouzlit třeba výborný hovězí guláš nebo svíčkovou. Konvektomat zajistí regeneraci připravených a zchlazených jídel, a to při zachování chuťových vlastností a bez ztráty živin.

Sušička potravin Excalibur

Sušička je vybavena systémem využívajícím horizontální proudění vzduchu a nastavitelným termostatem, proto je mimořádně vhodná pro sušení syrových potravin, které si podrží vysokou výživovou hodnotu. Navíc obsahuje jednotku pro výrobu jogurtu. Sušíme v ní ovoce, zeleninu, ryby i maso.

Vakuová balička potravin

Vakuovačka pomocí ventilátoru odsává přebytečný vzduch ze sáčku. Takto uskladněné potraviny si pak zachovávají svou chuť, živiny, aroma, vitamíny a prodlužuje se jejich životnost. Balička je nepostradatelná pro pomalé vaření ve vakuu sous-vide či pro balení a uchovávání masa, které následně prodáváme. Díky ní neztrácí čerstvost třeba náš vyhlášený tatarák.