Ingredience:

  • 4 ks osso buco (plátky z hovězí kližky s morkovou kostí)
  • 2 cibule
  • 100 g sušených švestek
  • 2 stroužky česneku
  • 500 g drcených rajčat
  • lžička mleté papriky
  • 50 g rozinek
  • červené víno dle potřeby
  • sůl, pepř
  • 50 ml oleje nebo sádla
  • čerstvý tymián, rozmarýn

Postup:

Osso buco po obvodu na několika místech nařízneme, aby se nekroutilo. Osolené a opepřené maso orestujeme z obou stran na rozpáleném tuku a poté vyjmeme. Na zbylý tuk dáme na plátky nakrájenou cibuli a restujeme do zlatova, vmícháme mletou papriku a po zarestování přidáme drcená rajčata, sušené švestky, rozinky, utřený česnek a bylinky. Promícháme a po chvilce přilijeme červené víno a pod pokličkou nebo v troubě dusíme. Měkké maso vyjmeme a šťávu lehce zredukujeme. Před podáváním můžeme maso kvůli efektu ogrilovat. Šťávu podáváme bez procedění.

Osso buco si u nás můžete objednat: Naše produkty – Osso buco

Odebírejte newsletter plný zajímavých informací

Stáhněte si naši kuchařku receptů v PDF

Chcete ochutnat naše recepty?
Rádi vás uvídíme.