Dušené osso buco se sušenými švestkami

Ingredience:

4 ks osso buco

2 cibule

100 g sušených švestek

2 stroužky česneku

500 g drcených rajčat

lžička mleté papriky

50 g rozinek

červené víno dle potřeby

sůl, pepř

50 ml olej nebo sádlo

čerstvý tymián, rozmarýn

Postup: osso buco (plátky z hovězí kližky s morkovou kostí) po obvodu na několika místech nařízneme, aby se nekroutilo. Osolené a opepřené osso buco orestujeme z obou stran na rozpáleném tuku a vyjmeme. Na zbylý tuk dáme na plátky nakrájenou cibuli a restujeme do zlatova, vmícháme mletou papriku a po za restování přidáme drcená rajčata, sušené švestky, rozinky, utřený česnek a bylinky. Promícháme a po chvilce přilijeme červené víno a pod pokličkou nebo v troubě dusíme. Měkké maso vyjmeme a šťávu lehce zredukujeme. Před podáváním můžeme maso kvůli efektu ogrilovat, šťávu podáváme bez procedění.

Osso buco si u nás můžete objednat: Naše produkty – Osso buco