To musíte vyzkoušet! Přinášíme jedinečný recept na pečená hovězí žebra.
Videorecept

Ingredience:
- 1,5 kg hovězích žeber
- 2 ks mrkve
- 1 ks petržele
- 1 ks celeru
- 1 ks řapíkatého celeru
- 1 ks cibule žluté
- 3 ks bobkového listu
- 5 kuliček pepře
- 3 kuličky nového koření
- 3 lžíce dvojitého rajčatového protlaku
- 2 snítky rozmarýnu
- 500 ml černého piva
- 2 l hovězího vývaru
- 50 g hovězího loje
- sůl, pepř
Postup:
Hovězí žebra nakrájíme na menší kusy a z každé strany dobře osolíme a opepříme. Žebra zprudka opečeme na hovězím loji. Ve výpeku nejprve orestujeme mrkev, celer a petržel do zlatova. Přidáme cibuli, řapíkatý celer a restujeme tak, aby byl základ tmavý. Do tmavého základu přidáme rajčatový protlak, koření, rozmarýn a krátce zarestujeme. Zalijeme černým pivem a lehce zavaříme. Vložíme žebra, promícháme se základem a zalijeme hovězím vývarem. Přiklopíme poklicí a dusíme do měkka. Měkká žebra vyjmeme a omáčku přecedíme přes jemný cedník. Omáčku sváříme do požadované konzistence a dochutíme solí.
Žebra před podáváním lehce zapečeme, aby se nám vypekl tuk. Podáváme s čerstvým chlebem, hořčicí a křenem.