Restovaný hovězí guláš se srdcem a játry

Představujeme vám jeden z našich receptů, který vychází z osvědčené klasiky, a to recept na hovězí guláš, restovaný, se srdcem a játry.

(5 porcí)

Ingredience:

  • 0.6kg hovězí předního masa
  • 0.2kg hovězího srdce
  • 0,2kg hovězí játra
  • 100g sádla
  • 5 cibulí
  • 1.5 PL sladké kvalitní papriky
  • 0,6l hovězího vývaru
  • 2PL rajského protlaku
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • majoránka

Postup:

Maso, srdce a játra si očistíme a nakrájíme na kostky 2×2 cm.
Cibuli si oloupeme a nakrájíme.
Na sádle orestujeme cibuli s prolisovaným česnekem do tmava (ne spálená) a přidáme hovězí přední, orestujeme. Po zatáhnutí masa přidáme protlak a papriku, zamícháme a zalijeme vývarem.

Po zavaření stáhneme a pomalu dusíme. V mezičase si zvlášť orestujeme na sádle srdce a játra. V půli když bude maso měkké přidáme srdce. Za občasného míchaní dusíme do měkka. Ke konci přidáme játra, a na větším ohni provaříme 10min. Omáčku ochutíme solí, pepřem a majoránkou.

Podáváme s chlebem či  knedlíky.