Letní tatarák s rukolou a parmezánem

Přinášíme vám další z našich receptů z hovězího masa. Tentokrát je to letní varianta receptu na nejlepší tatarák.

Ingredience:

  • Hovězí zadní (nejlépe ořech) nebo svíčková cca 100 g na jednu porci / 6 toastů
  • Žloutek
  • Červená cibule
  • Řapíkatý celer
  • Sušená rajčata
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Rukola
  • Parmezán
  • Toasty

Hovězí maso nameleme (na hrubší šajbě – 4 mm), přidáme žloutek, na jemno nasekanou červenou cibulku, sušená rajčata nasekaná také na jemno a stonek řapíkatého celeru též nasekaný na malé kostičky. Zakápneme pár kapkami olivového oleje a dochutíme solí a pepřem, ale opatrně, aby nám nezanikla chuť masa. Jelikož budeme navrch tataráku dávat ještě parmezán, nemusíme solit tolik.

Maso s ingrediencemi důkladně promícháme vidličkou a ochutnáme. Ingredience na jednu porci jsou velké jako obsah kávové lžičky. Koření přidávejte postupně po špetkách a až vám bude tatarák chutnat, je hotovo. Namíchanou směs natřete na opečený světlý toast nebo plátek opečené světlé bagety, navrch naaranžujte pár lísků rukoly a zasypte hoblinami kvalitního parmezánu (hoblinky si naškrábejte škrabkou na brambory).

Přejeme Vám dobrou chuť