Letní tatarák s rukolou a parmezánem

Přinášíme vám další z našich receptů z hovězího masa. Tentokrát je to letní varianta receptu na nejlepší tatarák.

Ingredience:

  • Hovězí zadní (nejlépe ořech) nebo svíčková cca 100 g na jednu porci / 6 toastů
  • Žloutek
  • Červená cibule
  • Řapíkatý celer
  • Sušená rajčata
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Rukola
  • Parmezán
  • Toasty

Hovězí maso nameleme (na hrubší šajbě – 4 mm), přidáme žloutek, na jemno nasekanou červenou cibulku, sušená rajčata nasekaná také na jemno a stonek řapíkatého celeru též nasekaný na malé kostičky. Zakápneme pár kapkami olivového oleje a dochutíme solí a pepřem, ale opatrně, aby nám nezanikla chuť masa. Jelikož budeme navrch tataráku dávat ještě parmezán, nemusíme to se solí přehánět.

Maso s ingrediencemi důkladně promícháme vidličkou a ochutnáme. Ingredience na jednu porci jsou velké jako obsah kávové lžičky. Koření přidávejte postupně po špetkách a až vám bude tatarák chutnat, je hotovo. Namíchanou směs natřete na opečený světlý toast nebo plátek opečené světlé bagety, navrch naaranžujte pár lísků rukoly a zasypte hoblinami kvalitního parmezánu (hoblinky si naškrábejte škrabkou na brambory).

Přejeme dobrou chuť!

Odebírejte newsletter plný zajímavých informací

Víte jak umíchat ten nejlepší tatarák?

Chcete ochutnat naše recepty?
Rádi vás uvídíme.