Přinášíme vám další z našich receptů z hovězího masa. Tentokrát je to letní varianta receptu na nejlepší tatarák.
Ingredience:
- Hovězí zadní (nejlépe ořech) nebo svíčková cca 100 g na jednu porci / 6 toastů
- Žloutek
- Červená cibule
- Řapíkatý celer
- Sušená rajčata
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
- Rukola
- Parmezán
- Toasty
Hovězí maso nameleme (na hrubší šajbě – 4 mm), přidáme žloutek, na jemno nasekanou červenou cibulku, sušená rajčata nasekaná také na jemno a stonek řapíkatého celeru též nasekaný na malé kostičky. Zakápneme pár kapkami olivového oleje a dochutíme solí a pepřem, ale opatrně, aby nám nezanikla chuť masa. Jelikož budeme navrch tataráku dávat ještě parmezán, nemusíme to se solí přehánět.
Maso s ingrediencemi důkladně promícháme vidličkou a ochutnáme. Ingredience na jednu porci jsou velké jako obsah kávové lžičky. Koření přidávejte postupně po špetkách a až vám bude tatarák chutnat, je hotovo. Namíchanou směs natřete na opečený světlý toast nebo plátek opečené světlé bagety, navrch naaranžujte pár lísků rukoly a zasypte hoblinami kvalitního parmezánu (hoblinky si naškrábejte škrabkou na brambory).
Přejeme dobrou chuť!