Hovězí roštěná dušená se sušenými rajčaty a olivami

Objednejte si jídlo s sebou

Přinášíme vám recept na další specialitu z naší kuchyně. Tentokrát je to recept na hovězí roštěnou, dušenou se sušenými rajčaty a olivami. Přejeme dobrou chuť! 🙂

Suroviny na 5 porcí:

·    Hovězí roštěná (nízká) 0,75–1 kg 

·    Sůl, pepř

·    Cibule 200 g

·    Řapíkatý celer 150 g

·    Mrkev 100 g

·    Sušená rajčata 200 g

·    Olivy 100 g

·    Brusinkový kompot 60 g

·    Tymián, rozmarýn – pár větviček

·    Hovězí vývar

·    Olivový olej 1,5 dcl

Postup:

Roštěnku nakrájíme na 1,5 cm vysoké plátky, které nasolíme a opepříme. Do hrnce, ve kterém budeme maso dusit, nalijeme olivový olej a důkladně rozpálíme. Poté vložíme plátky masa, zprudka opečeme po obou stranách a odložíme stranou.

Do výpeku přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev a řapíkatý celer a orestujeme. Poté, co cibule začne zlátnout, zalijeme vývarem a drcenými rajčaty, dále přidáme na čtvrtiny nakrájená sušená rajčata, přepůlené olivy, bylinky a brusinky, mírně dosolíme a přidáme maso, které v základu dusíme do měkka cca 1 hodinu. Maso vyjmeme, omáčku zredukujeme do husté konzistence, přidáme víno, popřípadě dohustíme tmavou jíškou, a omáčku dochutíme solí a pepřem. Můžeme podávat.

Vhodné přílohy jsou rýže, tagliatelle nebo bramborové noky.

Odebírejte newsletter plný zajímavých informací

Víte jak umíchat ten nejlepší tatarák?

Chcete ochutnat naše recepty?
Rádi vás uvídíme.