Hovězí líčka na paprice

Recept na hovězí líčka na paprice potěší chuťové pohárky každého z nás, připravte si je proto díky našemu receptu i u vás doma.

(5 porcí)

Ingredience:

  • 1kg hovězích Angus líček
  • 2 cibule
  • sádlo
  • 1PL Rajského protlaku
  • 1PL paprikového protlaku
  • 20g sladké papriky
  • 0.5l hovězího vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • 60g másla
  • sůl
  • pepř

Postup:

Hovězí líčka očistěte, opláchněte a osušte. Vložte na rozpálené sádlo a orestujte, líčka osolte a opepřete, vyndejte je s kastrůlku ven. Do hrnce vložte nakrájenou cibulku a orestujte do zlatova, přidejte rozetřený česnek a přidejte rajský a paprikový protlak. Zasypejte paprikou, krátce promíchejte a zalijte vývarem. Líčka vložte do základu.

Duste pomalu, popřípadě pečte při 140 °C do změknutí. Asi 1-2hod. dle vyzrálosti a původu líček. Líčka vyjměte ze šťávy, zredukujte a propasírujte. Přidejte změklé máslo a zašlehejte do hladka.

Podávejte se šťouchanými brambory, knedlíky či špetzlemi.