Hovězí líčka na paprice

Hovězí líčka na paprice potěší chuťové pohárky nebývalou měrou. Zkuste si je připravit doma, s naším receptem to určitě hravě zvládnete.

Ingredience (5 porcí):

·    1 kg hovězích Angus líček

·    2 cibule

·    sádlo

·    1 PL rajského protlaku

·    1 PL paprikového protlaku

·    20 g sladké papriky

·    0,5 l hovězího vývaru

·    2 stroužky česneku

·    60 g másla

·    sůl

·    pepř

Postup:

Hovězí líčka očistěte, opláchněte a osušte. Vložte na rozpálené sádlo a orestujte. Líčka osolte a opepřete a vyndejte je z kastrůlku ven. Do hrnce vložte nakrájenou cibulku a orestujte do zlatova, přidejte rozetřený česnek a poté rajský a paprikový protlak. Zasypejte paprikou, krátce promíchejte a zalijte vývarem. Líčka vložte do základu.

Duste pomalu, popřípadě pečte při 140 °C do změknutí cca 1-2 hod. dle vyzrálosti a původu líček. Líčka vyjměte ze šťávy, zredukujte a propasírujte. Přidejte změklé máslo a zašlehejte do hladka.

Podávejte se šťouchanými brambory, knedlíky či špeclemi.

Odebírejte newsletter plný zajímavých informací

Víte jak umíchat ten nejlepší tatarák?

Chcete ochutnat naše recepty?
Rádi vás uvídíme.