Každé menu si zaslouží sladkou tečku na konec. Naše lívance s borůvkami a smetanou uspokojí i ty nejnáročnější mlsné jazýčky. Příprava je přitom úplně jednoduchá.
Videorecept

Ingredience
- 1 l mléka
- ¾ kg hladké mouky
- 3 vejce z volného chovu (vejce ze Šumavy)
- 0,02 l rumu
- 1 kypřicí prášek bez fosfátů
- 1 lžíce cukru krupice
- moučkový cukr se skořicí
- 2 citrony
Postup
Lívance
V mléce vyšleháme vajíčka. Přidáme špetku soli a cukr krupici. V této směsi rozmícháme mouku. Přidáme rum, kypřicí prášek a kůru z citronu. Řádně těsto promícháme. Lívance pečeme v lívanečníku hezky do zlatova. Ještě teplé je posypeme cukrem se skořicí.
200 g zakysané smetany
V zakysané smetaně rozmícháme citrónovou kůru.
Žahour
- 500 g borůvek
- 20 g kukuřičného (bramborového) škrobu
- 100 g cukru
Borůvky zahřejeme. Přidáme k nim škrob rozmíchaný ve vodě (borůvky budou lépe držet na lívancích). Do borůvek vmícháme cukr.