Lívance s borůvkami a smetanou

Každé menu si zaslouží sladkou tečku na konec. Naše lívance s borůvkami a smetanou uspokojí i ty nejnáročnější mlsné jazýčky. Příprava je přitom úplně jednoduchá.

Videorecept

Ingredience

  • 1 l mléka
  • ¾ kg hladké mouky
  • 3 vejce z volného chovu (vejce ze Šumavy)
  • 0,02 l rumu
  • 1 kypřicí prášek bez fosfátů
  • 1 lžíce cukru krupice
  • moučkový cukr se skořicí
  • 2 citrony

Postup

Lívance

V mléce vyšleháme vajíčka. Přidáme špetku soli a cukr krupici. V této směsi rozmícháme mouku. Přidáme rum, kypřicí prášek a kůru z citronu. Řádně těsto promícháme. Lívance pečeme v lívanečníku hezky do zlatova. Ještě teplé je posypeme cukrem se skořicí.

200 g zakysané smetany

V zakysané smetaně rozmícháme citrónovou kůru.

Žahour

  • 500 g borůvek
  • 20 g kukuřičného (bramborového) škrobu
  • 100 g cukru

Borůvky zahřejeme. Přidáme k nim škrob rozmíchaný ve vodě (borůvky budou lépe držet na lívancích). Do borůvek vmícháme cukr.

Odebírejte newsletter plný zajímavých informací

Víte jak umíchat ten nejlepší tatarák?

Chcete ochutnat naše recepty?
Rádi vás uvídíme.