Postup přípravy masa již známe z předešlých receptů na tataráky. Rádi bychom vám teď představili i variantu, kterou si zamiluje opravdový gurmán. Jedná se o tzv. lanýžový tatarák.
Vyznačuje se jemnou chutí masa s nádechem lanýžů. Na přípravu nám stačí pouze přesekat si pár kapar, se kterými ale musíme nakládat opatrně, protože nechceme, aby nám přehlušily chuť masa a lanýžového oleje. Dále už jen smícháme připravené maso s pár kapkami kvalitního lanýžového oleje a dochutíme bílým pepřem a lanýžovou solí.
Na ozdobu dáme pár lístků salátu a ještě jako třešničku na dort přidáme tenký plátek lanýže nakládaného v olivovém oleji. Jako přílohu volíme rozpečený toast.
Tato verze je oproti jiným lehká, a proto není třeba přidávat do masa cibuli ani žloutky, nicméně těm, kteří si bez těchto surovin neumí tatarák představit, se samozřejmě meze nekladou.
Dobrou chuť! 😉