G&S – Tomáš Levý

27.2.2015

Seriál Gastro & Sommelier pokračuje v plné parádě. Angusfarm Soběsuky je domovem
fajnové gastronomie po celý rok. Pětkrát ročně však zveme špičkové české kuchaře, kteří
souzní s naším konceptem kuchyně postavené na hovězím mase plemene Angus a na
sezónních regionálních surovinách.

Poslední únorový pátek 27. 2. do Soběsuk zavítá Tomáš Levý. Kuchař, který proslavil
Café Fara. Stál i u zrodu restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise, která se pyšní
michelinskou hvězdou. Momentálně Tomáš vládne kuchyni v restauraci Red Pif.
Prokazuje, že dokáže naprosto neprůstřelně vařit tradiční jídla našich babiček i jídla pojatá
moderně až futuristicky. Restaurace Red Pif byla vyhlášena jako sedmý nejlepší podnik s
evropskou kuchyní v České republice.

V lednu se Tomáš zúčastnil soutěže ve francouzském Lyonu (European Catering Cupu v
Lyonu) a získal s týmem dalších špiček české gastronomie, které znáte i z Angusfarm
Soběsuky (Radek David, Jan Horký, Martin Svatek), čtvrté místo v nabité konkurenci
nejlepších světových kuchařů. Jejich jídlo z vepřového masa porotu zaujalo natolik, že mu
přisoudili titul nejlepší jídlo z vepřového masa.

Tomáš Levý si pro vás připravil krásně vyladěné osmichodové menu, souznící s výběrem
vín našeho sommeliera Miloslava Lercha.

Slow food menu Tomáše Levého

  • Na buku uzený sumec, žloutky, kapary, fermentovaná ředkvička
    Crémant de Bourgogne blanc de noirs, Paul Chollet
  • Pečený telecí brzlík, jablka, slanina, vanilka
    Bourgogne blanc „Les Femelottes“ 2013, Domaine Hubert Chavy
  • Mušle Sv. Jakuba, černý puding, zimní lanýž, karamelizovaná čekanka
    Chateauneuf du Pape blanc 2012, Domaine Vieux Télégraphe
  • Křepelka, rýže, textura z řepy
    Bourgogne rouge 2012, Domaine Rosignol Trapet
  • Glazírovaný hovězí jazyk, salát z Beluga čočky, lilek lilla rosa, žampiony
    Cadran de Fombrauge, Saint Emilion Grand Cru 2006, Bernard Magrez
  • Variace z kachny, kroupy, zelí, estragonové glazé
    Gigondas „Les Palliéres“ 2011, Domaines Brunier
  • Hovězí svíčková, tuřínová kaše, máslový černý kořen, ořechy
    Château Cantemerle Grand cru classé 2008
  • Brambory, šlehaný nugát, jablka, mandle
    Crémant de Bourgogne brut rosé, Paul Cholet

1490,- Kč / menu
990,- / vína

Přijďte s námi prožít krásné chvíle u rodinného stolu Angusfarm Soběsuky.

Těšíme se na vás.

Kdy: 27.2.2015 od 19.hodin v Angusfarm Soběsuky

Rezervace

Rezervujte si místo na těchto kontaktech
tel.: +420 371 58 00 69, +420 724 744 740
email: sobesuky@angusfarm.cz