Seriál Gastro & Sommelier pokračuje v plné parádě. Angusfarm Soběsuky je domovem
fajnové gastronomie po celý rok. Pětkrát ročně však zveme špičkové české kuchaře, kteří
souzní s naším konceptem kuchyně postavené na hovězím mase plemene Angus a na
sezónních regionálních surovinách.
Poslední únorový pátek 27. 2. do Soběsuk zavítá Tomáš Levý. Kuchař, který proslavil
Café Fara. Stál i u zrodu restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise, která se pyšní
michelinskou hvězdou. Momentálně Tomáš vládne kuchyni v restauraci Red Pif.
Prokazuje, že dokáže naprosto neprůstřelně vařit tradiční jídla našich babiček i jídla pojatá
moderně až futuristicky. Restaurace Red Pif byla vyhlášena jako sedmý nejlepší podnik s
evropskou kuchyní v České republice.
V lednu se Tomáš zúčastnil soutěže ve francouzském Lyonu (European Catering Cupu v
Lyonu) a získal s týmem dalších špiček české gastronomie, které znáte i z Angusfarm
Soběsuky (Radek David, Jan Horký, Martin Svatek), čtvrté místo v nabité konkurenci
nejlepších světových kuchařů. Jejich jídlo z vepřového masa porotu zaujalo natolik, že mu
přisoudili titul nejlepší jídlo z vepřového masa.
Tomáš Levý si pro vás připravil krásně vyladěné osmichodové menu, souznící s výběrem
vín našeho sommeliera Miloslava Lercha.
Slow food menu Tomáše Levého
- Na buku uzený sumec, žloutky, kapary, fermentovaná ředkvička
Crémant de Bourgogne blanc de noirs, Paul Chollet - Pečený telecí brzlík, jablka, slanina, vanilka
Bourgogne blanc „Les Femelottes“ 2013, Domaine Hubert Chavy - Mušle Sv. Jakuba, černý puding, zimní lanýž, karamelizovaná čekanka
Chateauneuf du Pape blanc 2012, Domaine Vieux Télégraphe - Křepelka, rýže, textura z řepy
Bourgogne rouge 2012, Domaine Rosignol Trapet - Glazírovaný hovězí jazyk, salát z Beluga čočky, lilek lilla rosa, žampiony
Cadran de Fombrauge, Saint Emilion Grand Cru 2006, Bernard Magrez - Variace z kachny, kroupy, zelí, estragonové glazé
Gigondas „Les Palliéres“ 2011, Domaines Brunier - Hovězí svíčková, tuřínová kaše, máslový černý kořen, ořechy
Château Cantemerle Grand cru classé 2008 - Brambory, šlehaný nugát, jablka, mandle
Crémant de Bourgogne brut rosé, Paul Cholet
1490,- Kč / menu
990,- / vína
Přijďte s námi prožít krásné chvíle u rodinného stolu Angusfarm Soběsuky.
Těšíme se na vás.
Kdy: 27.2.2015 od 19.hodin v Angusfarm Soběsuky
Rezervace
Rezervujte si místo na těchto kontaktech
tel.: +420 371 58 00 69, +420 724 744 740
email: sobesuky@angusfarm.cz