Pro náš gastronomický seriál G&S lovíme ve vodách kuchařů stále vzácnější ryby. Jednou z nich je Radek David.
Šéfkuchař úspěšných restaurací např. Babiččina zahrada, La Veranda (umístěná na 16. místě v Maurerově výběru), několikanásobný kuchař roku ČR, vítěz mezinárodních gastronomických soutěží, a majitel mnoha dalších významných ocenění, připluje do Soběsuk!
Po delší stáži v Londýně, v nejlepších restauracích světa, se vrací připravit ve „svých“ restauracích v Praze i Ukrajině podzimní menu.
Rozloučit se s létem přijede i do naší kuchyně a s našim týmem připraví 8 chodové slow food menu ze surovin z místních zdrojů, neboli s příběhem.
Čekají vás opravdové lahůdky a to i ze světa vín, které s láskou a vášní pro tento obor nakombinoval náš sommelier Miloslav Lerch (Lery).
12. září (na svátek Marie) se na vás těší Radek David, Lery a celý Angus tým.
Slow food menu Radka Davida
Uzené máslo a máslo s vanilkovou solí Crémant de Bourgogne blanc de blancs, Paul Cholet
Marinovaný lososovitý pstruh, marinované šalotky a okurka, cream fraiche a bylinkový krém. Chablis 1er Cru „Vau de Vey“ 2011, Romain Bouchard
Křupavá rolka plněná kozím sýrem, pomalu vařená červená řepa s medem, krém z červené řepy a rukola. Château Chantegrive 2012, AOC Graves, Bordeaux
Raviola plněná rozdušenou oháňkou, pyré z uzeného česneku a cibulový konfit. Lirac blanc „La Reine de bois“ Domaine de la Mordorée 2010
Roláda z kuřátka, restované lišky, křupavý canelon plněný ragú z hub a kapusty, hříbkový jus. Bandol rosé „Château Romassan“ 2010, Domaine Ott
Dušená hovězí loupaná plec, restovaná kořenová zelenina, karlovarský knedlík s petrželkou a jemná krém omáčka z hořčice. Givry „Le Pied de Cloud“ 2009, François Lumpp
Pečená svíčková, černý kořen, bramborová kroketa s bylinkami a bernská omáčka. Château Guerry 2009, Bernard Magrez
Řez z nugátu a hořké čokolády Guanaja, maliny, malinové želé, čokoládový crumble, malinový gel a omáčka z bílé čokolády a vanilky. Porto Ramos Pinto 10 years