12.9.2014

Radek-DavidPro náš gastronomický seriál G&S lovíme ve vodách kuchařů stále vzácnější ryby. Jednou z nich je Radek David.

Šéfkuchař úspěšných restaurací např. Babiččina zahrada, La Veranda (umístěná na 16. místě v Maurerově výběru), několikanásobný kuchař roku ČR, vítěz mezinárodních gastronomických soutěží, a majitel mnoha dalších významných ocenění, připluje do Soběsuk!

Po delší stáži v Londýně, v nejlepších restauracích světa, se vrací připravit ve „svých“ restauracích v Praze i Ukrajině podzimní menu.

Rozloučit se s létem přijede i do naší kuchyně a s našim týmem připraví 8 chodové slow food menu ze surovin z místních zdrojů, neboli s příběhem.

Čekají vás opravdové lahůdky a to i ze světa vín, které s láskou a vášní pro tento obor nakombinoval náš sommelier Miloslav Lerch (Lery).

12. září (na svátek Marie) se na vás těší Radek David, Lery a celý Angus tým.

 

Slow food menu Radka Davida

  • Uzené máslo a máslo s vanilkovou solí
    Crémant de Bourgogne blanc de blancs, Paul Cholet
  • Marinovaný lososovitý pstruh, marinované šalotky a okurka, cream fraiche a bylinkový krém.
    Chablis 1er Cru „Vau de Vey“ 2011, Romain Bouchard
  • Křupavá rolka plněná kozím sýrem, pomalu vařená červená řepa s medem, krém z červené řepy a rukola.
    Château Chantegrive 2012, AOC Graves, Bordeaux
  • Hovězí tartar, kachní Foie Gras, černý lanýž, lanýžová majonéza a krutón z kmínového chleba.
    Saumur blanc „L ́Insolite“ 2011, Thierry Germain
  • Raviola plněná rozdušenou oháňkou, pyré z uzeného česneku a cibulový konfit.
    Lirac blanc „La Reine de bois“ Domaine de la Mordorée 2010
  • Roláda z kuřátka, restované lišky, křupavý canelon plněný ragú z hub a kapusty, hříbkový jus.
    Bandol rosé „Château Romassan“ 2010, Domaine Ott
  • Dušená hovězí loupaná plec, restovaná kořenová zelenina, karlovarský knedlík s petrželkou a jemná krém omáčka z hořčice.
    Givry „Le Pied de Cloud“ 2009, François Lumpp
  • Pečená svíčková, černý kořen, bramborová kroketa s bylinkami a bernská omáčka.
    Château Guerry 2009, Bernard Magrez
  • Řez z nugátu a hořké čokolády Guanaja, maliny, malinové želé, čokoládový crumble, malinový gel a omáčka z bílé čokolády a vanilky.
    Porto Ramos Pinto 10 years

1490,- Kč / menu
990,- / vína

Kdy: 12.9.2014 od 19.hodin v Angusfarm Soběsuky

Rezervace

Rezervujte si místo na těchto kontaktech
tel.: +420 371 58 00 69, +420 724 744 740
email: sobesuky@angusfarm.cz