G&S Jiří Štift

4.12.2015

Letošní poslední Gastro & Sommelier bude taková asijská expedice. Jediný kdo dokáže parádně spojit základní místní suroviny s ingrediencemi asijskými je Jirka Štift. Kuchař od pánaboha, machr přes asijskou kuchyni, mistr dokonalé chuti i různých kuchařských technik. Jirka právem patří do TOP 5 českých kuchařů.

V současnosti Jiří Štift šéfuje restauracím v hotelu Mandarin Oriental v Praze. Patří tak do velké rodiny nejlepších světových kuchařů – Heston Blumenthal, Thierry Marx, Daniel Bouloud… Jirka cestuje nejen po Asii, která je mu velkou inspirací. Miluje také české suroviny i klasickou rakousko-uherskou kuchyni. Byl také porotcem první série soutěže Master Chef.

Pro Angusfarm Soběsuky si Jiří připravil rafinované menu inspirované různými kouty Asie. Před vánocemi se máme rozmazlovat a nebát se okořenit si jídlo špetkou exotiky. Vydejte se s námi do světa nejlepší gastronomie a vína…

Jirka pro vás nachystal osmichodové menu, souznící s výběrem vín našeho sommeliera Miloslava Lercha.

Menu Jiřího Štifta

  • Thajský salát s kuřetem, pomelo, sójové klíčky, asijské bylinky a dresink z kokosového mléka
    Château du Barail blanc 2014, Bordeaux
  • Houbová gyoza, nakládané ředkvičky, omáčka s citronovou trávou a dashi
    Bourgogne blanc 2011, Simon Bize et fils
  • Jarní rolky s pekingskou kachnou a foie gras, salát ze zelené papáji a švestková omáčka
    Les Domaniers rosé 2014,  Domaine Ott*, Provence
  • Tom kha kai, thajská polévka s kokosovým mlékem a kuřetem
    Château Chantegrive 2013, Graves (Bordeaux)
  • Vepřový sataj s omáčkou z burských ořechů, salát s thajskou bazalkou, koriandrem, mátou a kokosem
    Crozes Hermitage blanc 2010, Marc Sorrel, Vallée du Rhône
  • Jeseter pečený v banánovém listu, a kerala kari, salát z okry a chléb pappadam
    Riesling Grand Cru „Kaefferkopf“  2011, Domaine Martin Schaetzel, Alsace
  • Hovězí karabáček a srílanské kari z černého pepře, červená řepa a cibulový pilaf
    Domaine rouge 2011, Thierry Germain, Loire
  • Mangové lassí a tapiokové perličky s kokosovým mlékem a granátovým jablkem
    Champagne Louis Roederer „Carte blanche“ , demi-sec

1490,- Kč / menu
990,- / vína

Přijďte s námi prožít krásné chvíle u rodinného stolu Angusfarm Soběsuky. Těšíme se na vás.

Kdy: 4.12.2015 od 19.hodin v Angusfarm Soběsuky

Rezervace

Rezervujte si místo přes náš rezervační systém:

Rezervace


nebo pište nasobesuky@angusfarm.cz