Patrik Bečvář je kuchařem roku 2013 a vyhrál mnoho gastronomických soutěží nejen v Čechách.
V rámci gastronomických večerů (G&S) přijel do naší restaurace vařit osmichodové menu. Že tady bude v 7 ráno, aby stihl uvařit 8 chodů pro naplněnou restauraci, kde se už všichni nemohli dočkat.
Farmářské suroviny byly připraveny, ale kuchař nikde…za chvíli zazvonil telefon, Patrik dojel někam k Chebu – ani my jsme nevěděli, že i tam je vesnička s názvem Soběsuky.
Za 2 hodinky dorazil a přijel nejen Kuchař, ale mlaďoučký sympaťák a pohodář, a přijel sám (žádný tým kuchařů, jak je v takovém případě zvykem). Celý náš tým kuchyně i obsluhy bez dechu sledoval koncert milovníka gastronomie a umělce. Bez sebemenšího zaváhání a nervozity z pozdního příjezdu vykouzlil něco neskutečného, byl to téměř sexuální zážitek.
Předehra ve formě tataráku ze pstruha ve tvaru věnečku s květinami, přes extázi chutí a kombinací z hovězího Angus masa až po závěrečný orgasmus, kterým byl čokoládový fondant s jogurtovou zmrzlinou.
Jedli jsme na Hradě i v michelinské restauraci, ale tohle osmichodové menu Patrika Bečváře je za celou éru našeho gastro-cestování jednoznačně na vrcholu. Jestli je Karel Gott Bůh písní, je Patrik jednoznačně bůh všech kastrolů a pánviček.
A jak to celé probíhalo se můžete podívat na následujících fotkách.