Rozhovor s Patrikem Bečvářem

Nedalo nám to a museli jsme se ještě vrátit k nezapomenutelnému večeru z Patrikem, který pro nás připravil 8-mi chodové menu. Tentokrát se vracíme s krátkým rozhovorem, který nám Patrik poskytl, tady je.

Že tě práce mezi pánvemi a vařečkami baví, to je jasně vidět. A co tě vlastně na tom nejvíc naplňuje?

Nejvíc mě naplňuje to, když vidím, že se z placu vracejí prázdné talíře a hostům chutnalo.

Co bylo tvoje první jídlo, které si uvařil, kdy a kde to bylo?

Moje první jídlo jsi bohužel nepamatuji. Muselo to být někdy ve škole nebo na praxi ale určitě to nebyl žádný zázrak. K tomu se musí člověk dopracovat a trošku se o to zajímat.

Kdy ses rozhodl stát se kuchařem a proč?

Chtěl jsem být buď automechanikem nebo kuchařem. Dítě ve 14 letech když se rozhoduje co bude studovat, tak vůbec nemá tušení do čeho jde a co ho čeká.

Jaké je tvoje oblíbené jídlo, případně od koho ti nejvíc chutná?

Teď jsou velkým hitem ,,HAMBURGY” a to je něco pro mě . 🙂 V Praze mám vytipované podniky kam jsi rád zajdu na pořádný hamburger s domácími hranolky.

Jaké jídlo ty sám nejraději připravuješ, případně jsi jím vyhlášený?

Rád dělám ty jídla, o kterých vím, že budou někomu chutnat, néé že jenom zaženou hlad.

Máš ještě nějaký profesní sen? Máš nějaký jiný životní sen, který bys chtěl prozradit?

Teď momentálně jsem spokojený. Šéfkuchařem jsem rok, takže se rozkoukávám a sbírám nové zkušenosti. V budoucnu se moje nároky určitě zvýší.

Bavilo tě vařit u nás v Angusfarm? Váže se k tomu nějaká zajímavost? Chtěl bys to zopakovat?

U vás mě to bavilo vařit, celé to probíhalo v poklidu, určitě tu nebyl  žádný stres, tak jsem si to užíval. Máte tam velice klidnou a přátelskou atmosféru. Líbí se mi váš směr kterým jdete, že si chováte vlastní dobytek, používáte regionální suroviny, teď si budete pěstovat i svojí zeleninu. Myslím že máte veliký potenciál. Rád za vámi zase přijedu, jak vařit, tak i na  jídlo.

Myslíš že jsou hosté v naší restauraci na venkově odlišní od té vaší v centru Prahy?

Já jsi myslím že ne, že je to všude stejný. Když je host spokojený tak i my jsme spokojený.