9. ročník MČR v míchání tataráku je za námi
V sobotu 9. 10. jsme si v Angusfarm užili rockový večírek se vším všudy. Soběsuky ovládly kožené bundy, černé kalhoty a kapelní trička, ale především – stejně jako každý rok – nekonečné množství dobrot. Pořádně jsme se nadlábli, degustovali jsme whisky a zatrsali jsme si při famózním vystoupení kapely The Silver Spoons.
V hlavní roli bylo ale samozřejmě mistrovství ČR v míchání tataráku. U stolu zasedla odborná porota ve složení: zpěvačka Marta Verner Jandová s manželem, lékařem Miroslavem Vernerem, dále manažer Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR Tomáš Popp a šéfkuchaři Martin Staněk a Jaroslav Viktora. Porota celé odpoledne poctivě ochutnávala namíchané vzorky, kterých bylo v základním kole 38. Do finále se probojovalo 6 nejlepších a absolutní vítězkou se stala Magdalena Abtová, která obhájila prvenství z roku 2018. Na druhé místo dosáhl Petr Berka a bronzovou medaili získala Klára Míčková. Ve speciální kategorii se utkali také jednotliví porotci a z tohohle souboje vyšel jako vítěz Jarda Viktora.
Celý den byl naprosto parádní, budeme na něj dlouho vzpomínat.
Nyní si můžete ochutnat vítězný tatarák přímo v naší restauraci.
Tataráku zdar a tomu vítěznému zvlášť!

Vítězný tatarák pro rok 2021
Chcete si zkusit umíchat letošní vítězný tatarák? Přinášíme vám recept, díky němuž si tuhle dobrotu připravíte během chvilky.
Ingredience:
- Hovězí maso
- Žloutek
- Červená cibule
- Pažitka
- Olivový olej
- Sladká mletá paprika
- Sůl
- Pepř
- Dijonská hořčice
- Hrubozrnná hořčice
- Kečup
Hovězí maso nameleme spíše nahrubo. V Angusfarm ho meleme na 3 mm hrubosti. Maso smícháme se všemi ingrediencemi a máme hotovo. Před servírováním nezapomeneme ochutnat.
Doporučujeme podávat s topinkou či opečeným toastem.