V sobotu 9. 10. jsme si v Angusfarm užili rockový večírek se vším všudy. Soběsuky ovládly kožené bundy, černé kalhoty a kapelní trička, ale především – stejně jako každý rok – nekonečné množství dobrot. Pořádně jsme se nadlábli, degustovali jsme whisky a zatrsali jsme si při famózním vystoupení kapely The Silver Spoons.
V hlavní roli bylo ale samozřejmě mistrovství ČR v míchání tataráku. U stolu zasedla odborná porota ve složení: zpěvačka Marta Verner Jandová s manželem, lékařem Miroslavem Vernerem, dále manažer Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR Tomáš Popp a šéfkuchaři Martin Staněk a Jaroslav Viktora. Porota celé odpoledne poctivě ochutnávala namíchané vzorky, kterých bylo v základním kole 38. Do finále se probojovalo 6 nejlepších a absolutní vítězkou se stala Magdalena Abtová, která obhájila prvenství z roku 2018. Na druhé místo dosáhl Petr Berka a bronzovou medaili získala Klára Míčková. Ve speciální kategorii se utkali také jednotliví porotci a z tohohle souboje vyšel jako vítěz Jarda Viktora.
Celý den byl naprosto parádní, budeme na něj dlouho vzpomínat.
Nyní si můžete ochutnat vítězný tatarák přímo v naší restauraci.
Tataráku zdar a tomu vítěznému zvlášť!
Vítězný tatarák pro rok 2021
Chcete si zkusit umíchat letošní vítězný tatarák? Přinášíme vám recept, díky němuž si tuhle dobrotu připravíte během chvilky.
Hovězí maso nameleme spíše nahrubo. V Angusfarm ho meleme na 3 mm hrubosti. Maso smícháme se všemi ingrediencemi a máme hotovo. Před servírováním nezapomeneme ochutnat.
Doporučujeme podávat s topinkou či opečeným toastem.