G&S – Jan Horký

24.4.2015

Letošní druhý díl seriálu Gastro & Sommelier je tady! Večer plný špičkové gastronomie a vynikajících vín bude v režii Jana Horkého. Udělejte si tučný křížek v kalendáři v pátek 24. dubna, protože to bude zážitek!

Jan Horký je kapitánem Národního týmů kuchařů AKC ČR. Je to skutečný mistr svého řemesla! Honza je kuchařem roku 2008. Vařil pro Baracka Obamu a další významné světové osobnosti. Od roku 2009 je kapitánem nároďáku. Honza byl vyhlášený jako devátý nejlepší kuchař ČR. V roce 2014 s národním týmem získal stříbrnou medaili na Mistrovství světa v Luxembourgu.  Se svým týmem v únoru 2015 získal na soutěži Syrha Cup cenu za nejlepší vepřový chod a v konečném pořadí obsadil 4. místo… Honzův rukopis je originální. Drží se tradic svého milovaného jihu Čech a přitom využívá všechny moderní gastronomické techniky. Jeho jídla jsou krásně prezentovaná, mají styl, duši, příběh a především vynikající chuť. V současnosti je Honza šéfkuchařem restaurací v Obecním domě v Praze. Honza prostě patří minimálně mezi českou kuchařskou špičku. 

Honza pro vás nachystal osmichodové menu, souznící s výběrem vín našeho sommeliera Miloslava Lercha.

Slow food menu Jana Horkého

  • Rolka z marinovaného pstruha, ragout z říčních raků a vaječných žloutků, bílé fazolky s pomerančovou kůrou
    Château Chantegrive 2012, Graves, Bordeaux
  •  Krém z celeru, studená hovězí kulička z hovězího tataráku s řeřichou
    Chablis 1er Cru Montée de Tonnerre 2012, Billaud-Simon
  •  Variace z karotky
    Riesling Cuvée resérve 2012, Domaine Martin Schaetzel
  •  Mini jelítko, omáčka z červené řepy
    Moulin en Vent 2010, Beaujolais cru
  • Smažená jehněčí kotleta s hráškovým rizotem, omáčka z hořké čokolády
    Château Cantemerle 2008, Haut Médoc Grand Cru Classé
  • Hovězí váleček nízkého roštěnce na jarní louce
    Le Pigeoulet 2011, Vignobles Brunier
  • Kroketa z kozího sýra, brokolicová espuma s medem
    Haut Montravel 2011, Domaine de Mayot 
  • Pudink z černého rybízu s bílou čokoládou, zmrzlina z nízkotučného jogurtu
    Théophile rosé, Champagne

1490,- Kč / menu
990,- / vína

Přijďte s námi prožít krásné chvíle u rodinného stolu Angusfarm Soběsuky. Těšíme se na vás.

Kdy: 24.4.2015 od 19.hodin v Angusfarm Soběsuky

Rezervace

Rezervujte si místo na těchto kontaktech
tel.: +420 371 58 00 69, +420 724 744 740
email: sobesuky@angusfarm.cz