Dalším členem našeho kuchařského týmu, kterého vám dnes představíme, je Petr Rataj.

Troufáme si říci, že v oboru se cítí jako ryba ve vodě, což potvrzuje jeho bohatá praxe, kterou získal v zahraničí.

V Angusfarm už ho můžete vídat rok a půl a my jsme moc rádi, že si našel cestu právě k nám. 🙂

Přečtěte si další super rozhovor a poznejte blíže dalšího člena AF.

 

Jak dlouho jsi v oboru?

Vystudoval jsem hotelovou školu na Borech – obor kuchař. Následovalo studium v zahraničí, kde jsem si zlepšil jazykové dovednosti a nabral zkušenosti ve vaření skrze stáže v michelinských restauracích.

 

Jakou dobu jsi strávil v zahraničí? Jak na to vzpomínáš?

Odjel jsem do Británie, kde se mi naskytla pracovní příležitost, protože kamarádovi přátelé vlastní restauraci na jihu Anglie. Vyrazil jsem na zkušenou a nakonec jsem zde strávil pět let. V průběhu pobytu jsem měl možnost stáží a cestování po různých restauracích (např. Yorkshire – michelinská restaurace The Black Swan). Působil jsem zejména v provozovně The Hurstwood. Po pěti letech ale nastal čas se vrátit za rodinou a budováním vztahu. Naplánoval jsem tedy odjezd a začal hledat novou práci.

 

Co tě nakonec zavedlo k nám do Angusfarm?

Hledal jsem restauraci, kde bych vařil s hrdostí a bavilo by mě zde pracovat. Na západě Čech jsem nenašel lepší místo, než je AF. Na Angusfarm jsem natrefil už na střední škole, během exkurze, kterou jsme absolvovali. Když jsem se pak vracel z Anglie, kontaktoval jsem známého šéfkuchaře Martina Havlíka, který mne propojil s Petrem Berkou. Ten mi dal možnost zkusit tady pracovat. A už jsem tu rok a půl.

 

Co máš v kuchyni na starost?

Jsem flexibilní v rámci kuchyně, hosté mě mohou zahlédnout nejčastěji u výdeje pokrmů v kooperaci s grilařem.

 

Co tě na AFku nejvíc baví?

Baví mě zde práce – ve smyslu toho, že mám možnost vytvářet dobrá a čistá jídla z kvalitních surovin, používáme ingredience nejvyšší kvality. Nemusím se stydět za to, co dělám. A navíc je AF v blízkosti mého domova.

 

Jaké máš oblíbené aktivity mimo práci?

Relax a nicnedělání.  Vedle vaření mám rád rybaření.:-)

 

Kuchyně, která tě baví? Které je tvé nejoblíbenější jídlo v AF?

Nedávám přednost jednomu druhu kuchyně, mám rád spíš průřez gastronomií. Když je jídlo dobré a poctivé, chutná mi. V AFku doporučuju ochutnat jídelní lístek odshora až dolů. 🙂 Já mám rád velké kusy masa, takže si pochutnám nejvíc asi na steaku tomahawk!