Přinášíme nový rozhovor s dalším členem našeho kuchařského týmu Lubošem Čáslavským.
Jak se k nám dostal? Co rád jí? Nebo co ho ve volnu nejvíce baví?. 🙂 To se dozvíte právě teď!
Jak ses u nás ocitl? Jaká byla tvá cesta do Angusfarm a co jí předcházelo?
Na Angusfarm jsem dostal tip od šéfkuchaře Jardy Viktory, pracovali jsme spolu v předchozím zaměstnání a to mě dovedlo až sem. Nyní jsem tu přes rok.
Jak dlouho působíš v gastronomii? Absolvoval jsi školu nebo nějaký kurz?
Vystudoval jsem hotelovku v Plzni. Následně jsem pracoval po Plzeňsku a vyzkoušel několik pracovních příležitostí. Byla to škola, většinou jste hozeni do vody a pracoviště jsou po jednom. Hodně vám to dá. Zde v Angusfarm je vše rozděleno do více pozic a je zde zavedený systém, což je moc fajn.
Co máš v kuchyni na starosti?
Připravuji pokrmy studené kuchyně – tataráky, zeleninu, saláty, výdej jako takový a starám se o přípravu snídaní pro hosty.
Byla gastronomie vždy to, čemu ses chtěl věnovat?
Nebylo to od počátku jednoznačné. Vybíral jsem si mezi IT a gastronomickým odvětvím, ale ukázalo se, že gastronomie je mi blíže, protože mě baví jídlo. Uznávám zejména naši českou kuchyni, ale zajímavá je pro mne třeba i severská nebo klasická Amerika.
Odkud jsi a jak nejraději trávíš volný čas mimo práci?
Do práce vyrážím každý den z Horní Břízy. A ve volném čase rád rýžuji zlato nebo se pohybuji s detektorem kovu. Zároveň jsem filmový maniak, baví mě historické filmy. V pohybu mě drží můj pes husky, spolu rádi běháme a vyrážíme ven. Žiju rád okamžikem. 🙂