Zapojili jsme se do vzdělávacího projektu na podporu zkvalitnění teoretické i praktické části výuky v gastronomických a hotelových školách. Do projektu je zapojeno celkem pět škol v Plzeňském kraji a jedna z Německa. Pro studenty všech oborů jsou mimo workshopů, exkurzí a stáží připravené také soutěže.

„Zaostřeno na techniku a řemeslo“

Projekt zahrnuje desítky vzdělávacích videí zaměřených na základní kuchařské, cukrářské i číšnické techniky pod záštitou lektorů z Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR (Helena Fléglová, Patrik Bečvář). Pomocnou ruku podali i další profesionálové v oboru jako Jiří Stěhule (příprava kávy) nebo Petr Berka (obsluha jako taková, servis vína apod.). Součástí projektu je kniha, která je ke stažení zdarma pro studenty i nadšence pro řemeslo.

Náš manažer Petr Berka je spoluautorem kapitoly „Na place“, kde se dozvíte, jak správně servírovat jednotlivé pokrmy, víno, nápoje a že bez správné obsluhy by nemohlo srdce restaurace, kterým je kuchyně, dobře fungovat.

Kniha je opravdu povedená a my máme velkou radost, že náš kamarád Tomáš Popp posouvá tento obor neustále kupředu. Skvělá práce!

Kniha ke stažení zde

Odkaz na webové stránky varimedobre.eu