Popovídali jsme si s dalším členem hvězdného AF týmu. Martin Lodr se pohybuje v našem kuchařském království už pěknou řádku let, patří do silného jádra party. V kuchyni prakticky vyrostl a ovládá v podstatě jakoukoliv dovednost v rámci tohoto oboru. Prozradil nám, že jiné řemeslo nikdy nedělal. Martin je parťák, který umí pořádně vzít za práci. 🙂 Jsme moc rádi, že je členem naší skupiny.
Jak se dnes máš, Martine?
Mám se dobře. Je hezký den a počasí také vyšlo. 🙂
Jak dlouho v Angusfarm pracuješ?
Celkem zhruba čtrnáct let, pracoval jsem tu už pod bývalými majiteli Silovskými.
Proč právě Angusfarm? Jak se stalo, že tě sem nohy donesly?
O nabídce práce v Soběsukách jsem se dozvěděl od známého, který sem jezdil na jídlo. Angusfarm jsem si vybral pro netradiční práci s masem – zde se připravuje na grilu s dřevěným uhlím, což už dnes nebývá v provozu tak běžné. Také se mi líbí, že za celým týmem stojí silný majitel a můžeme se spolehnout na stabilitu. Lenka a Marcel jsou velmi vstřícní a lidem pomáhají, toho si vážím.
Jakými proměnami prošla Angusfarm během tvé kariéry?
Proměna je obrovská zejména v prostředí. Nyní máme v kuchyni větší komfort. Vzpomínám na to, že dřív jsme třeba neměli klimatizaci, práce u grilu pak nebyla úplně snadná. Za těch více než deset let se také změnila celkově úroveň gastronomie. Velmi ji u nás posunul šéfkuchař Jarda Viktora.
Byla vždy kuchařina tvou hlavní profesí? Vyrostl jsi v kuchyni?
Ano, nic jiného jsem nikdy nedělal. Studoval jsem v Plzni, poté jsem si zkusil několik pracovních pozic zejména v provozech s hotovkami. Pak jsme s kolegy osm let vedli malou hospůdku a nyní jsem zde v Angusfarm.
Čím se rád odreaguješ mimo práci? Co ti dělá radost?
Momentálně přestavuji už tři roky chatu, baví mě práce se dřevem. 🙂 Trávím tu spoustu volného času.
Angusfarm si letos v březnu prošla požárem. Měl jsi směnu, když vypuknul?
Ano, byl jsem v práci. Všechno se seběhlo hrozně rychle. Pamatuju si, v jakém jsme byli šoku, a to, že jsme se snažili zachránit co nejvíc věcí. Moje hlava si v tu chvíli pořádně neuvědomovala, co se děje a co to znamená.
Jak vnímáš Angusfarm nyní po té nešťastné události? Vidíš nějaké změny? 🙂
Rozdíly jsou jasné v rekonstrukci. Vše je novější, hezčí. Pár drobností v kuchyni se vylepšilo. Dokoupily se holdomaty, něco se přemístilo a lépe zorganizovalo. Velikostně je ale kuchyně stále stejná a základní body, jako je třeba výdej, jsou znovu na svém původním místě.
Co všechno máš v kuchyni na starosti?
Momentálně jsem na studené, ale funguju také jako zástup, když někdo vypadne, mohu zaskočit prakticky kdekoliv. 🙂
Co prvního tě napadne, když se řekne Angusfarm?
Hodně práce. 😀 Ale rozhodně pěkné práce!
Jaké jídlo bys v AF určitě doporučil hostům?
Steaky, výjimečné dršťky a tatarák. 🙂