Ohlédnutí za G&S s Martinem Svatkem

Na tento večer jsem se ani moc netěšila (promiň Martine), protože jsem si říkala, co by mohl ještě nějaký kuchař předvést, když už tady byl Honza Horký – kapitán národního týmu kuchařů a Patrik Bečvář – Kuchař roku.

Ale Martin dokázal, že skvělých kuchařů je v Čechách dost.

Slow food menu nás provedlo „ po českém dvorku“, jak říkal Martin a kombinace velmi kvalitních surovin, chutí, vůní a nádobí byla tak ohromující až jsme se rozplývali blahem. Všechny chody byly pastvou pro oči, jazyk i mysl – Martin ke každému jídlu vyprávěl nějaký příběh. Nechybělo ani skvělé víno nalévané z rukou našeho mistra Leryho – vtipného sommeliéra s duší herce.

Zkrátka jeden z nejlepších gastronomických zážitků vůbec uprostřed malé vísky v Pošumaví. Výsledkem byla touha téměř všech hostů a dokonce i personálu zavítat v nejbližších dnech do Tábora, kde Martin vede restauraci hotelu Nautilus, takže na viděnou v létě v Táboře, anebo 12. září na G&S v Soběsukách.

Jana Silovská

FOTKY Z CELÉHO VEČERA