Slavnosti Beaujolais 21. – 24. 11.

21.11.2013

Beaujolais Nouveau 2013

Slavnosti Beaujolais již klepou na dveře a naši páni kuchaři pro vás připravují menu z francouzské venkovské kuchyně, které budete moci zapíjet tím nejznámějším francouzským mladým vínem z vinařství rodiny Georgese Duboeufa.

Předkrmy

  • Paštika z kohoutka s restovanými mandlemi a pomerančovou marmeládou se zázvorem, koriandrem a jalapeňo papričkami
  • Mušle Svatého Jakuba na bramborovém salátku s Baby špenátem
  • Ravioly plněné králičím konfitem v husím sádle se šafránem, zeleninová omáčka a pečená bagetka
  • Cibulový koláč

Polévka

  • Česnekový penčený krém s křepelčím vejcem
  • Kaštanové pyré se smetanou

Hlavní jídla

  • Hovězí ragů na divoko s bílými fazolkami
  • Kohoutek na víně s bramborovou kaší a glazovanou karotkou
  • Dušené kuře ve smetanové omáčce s žampionáma, rýže basmati a špenát
  • Králík na olivách s pečenou polentou na olivovém oleji s tymiánem
  • Mořský ďas s tygří krevetou na grilu, citrónová omáčka a domácí těstoviny
  • Bramborové noky s houbami na rozmarýnu

Dezert

  • Čokoládový mouse s nugátovým parfait a ostružinovou omáčkou

Nápoje

  • Beaujolais z vinařství rodiny Georgese Duboeufa 0,7l/0,15l
  • Zázvorový a levandulový sirup – vyrábíme v naší kuchyni.
  • Zázvorová limonáda s limetkou, levandulová 0,25l