G&S Marek Raditsch

12.6.2015

Třetí letošní Gastro & Sommelier je tady! Večer plný špičkové gastronomie a vynikajících vín bude v režii Marka Raditsche. Marek je jedním z nejlepších českých kuchařů s ohromnými mezinárodními zkušenostmi a láskou k vaření.

Marek Raditsch zahájil svou úspěšnou kariéru v oboru již v roce 1992, kdy získal třetí místo na olympiádě mladých kulinářů v Německu. Poté, co v roce 1993 ukončil studia hotelového managementu, začal Marek Raditsch získávat odborné zkušenosti jako sous chef v mezinárodní restauraci Brasserie Mozart v Obecním domě. Od roku 2000 je Marek Raditsch executive chef celé skupiny Kampa Group a jeho tým sestává z více než stovky kuchařů.

Marek Raditsch sesbíral bohaté mezinárodní zkušenosti při spolupráci s mnoha špičkovými talenty za zahraničí, mimo jiné v kodaňských restauracích Kong Hans Kaelder a Era Ora – obě mají jednu hvězdičku od Michelina – a v norských restauracích Feinschmecker (jedna hvězdička od Michelina) a Bagatelle, které Michelin přisoudil hvězdičky dvě.

Marek Raditsch měl při práci pro skupinu Kampa Group také příležitost obsluhovat některé světoznámé hosty, například norského krále Haralda a královnu Sonju, monackého prince Alberta a princeznu Caroline, manžele Clintonovy, Micka Jaggera při oslavě jeho šedesátin, Robbieho Williamse, Seana Conneryho, Bruce Willise, Brada Pitta, Angelinu Jolie a mnoho dalších.

Podívejte se jak Marek vařil s Kluky v akci – Legendy české gastronomie.

Marek pro vás nachystal osmichodové menu, souznící s výběrem vín našeho sommeliera Miloslava Lercha.

Slow food menu Marka Raditsche

  • Třešňové gazpacho s okurkovým želé
    Crémant  de Bourgogne brut rosé, Paul Chollet
  • Račí raviola s estragonem, kaffirovým aioli a pomerančovým prachem
    Mâcon villages 2013, Château de Fuissé
  • Bramborovo-pórkové rösti s kaviárem z lososového pstruha a křepelčím vajíčkem
    Les Arumes de Lagrange 2013, Château Lagrange
  • Pečený candát s květákovým ragú, rozinkami a omáčkou barigoule
    Meursault 2011, Domaine Butterfield
  • Křepelka plněná foie gras s třešňovou omáčkou
    Rasteau „Les Blovas“ 2010, Domaine Santa Duc
  • Pomalu pečený hovězí krk s topinamburovým pyré, liškami a omáčkou z červeného vína se zázvorem
    Château Poujeaux 2006, Cru bourgeois Exceptionnel
  •  Pěna z kozího sýra s lanýžovým medem a dýňovým krokantem
    Champagne Louis Roederer „Carte blanche“, demi-sec
  • Jahodové cappuccino s meringem a lesním ovocem
    Champagne Louis Roederer „Carte blanche“, demi-sec

1490,- Kč / menu
990,- / vína

Přijďte s námi prožít krásné chvíle u rodinného stolu Angusfarm Soběsuky. Těšíme se na vás.

Kdy: 12.6.2015 od 19.hodin v Angusfarm Soběsuky

Rezervace

Rezervujte si místo na těchto kontaktech
tel.: +420 371 58 00 69, +420 724 744 740
email: sobesuky@angusfarm.cz