Minulý pátek, t.j. 4.4. 2014 se konal další večer ze série G&S. Tentokrát jsme měli tu čest přivítat mistra kuchaře, Honzu Horkýho se svým týmem. Honza pro naše hosty připravil speciální 8-mi chodové menu.

Hodnotit tentokrát nebudeme my, ale dali jsme prostor jednomu z hostů, který se večera také účastnil.

Jak jsem zažil gastro nirvánu s Janem Horkým

Na tento večer jsem se obzvášť těšil, protože kdo se trochu zajímá o gastronomii tak pro něj jméno Jan Horký není žádnou neznámou. 8-mi chodové menu, které bylo předem známo pro mě skrývalo řadu zajímavých jídel, na která jsem se opravdu těšil až je ochutnám. No…dost omáčky a pojďme na věc.

Jako první chod se podávala Vaječná tlačenka s uzenou selečí šunkou s pošírovaným žloutkem a řeřichovou espumou – jednou větou lze dodat, že tuhle tlačenku bych mohl každý den, super!

Další následoval marinovaný pstruh s fenyklovým salátem a pomerančovým gelem – tahle úžasná chuť skvěle připraveného čerstvého pstruha, který se marinoval v soli je nazapomenutelná. Začátek večera je slibný, tak pojďme na další chod!

Po pstruhovi nás čekal račí krém se šafránovou majonézou – tohle jídlo byla naprostá exploze chutí, od všech stolů jsem slyšel jenom „mmm, mňam, super“, prostě úžasná záležitost.

Krém byl úžasný, ale to jsem ještě netušil co mě čeká – tím dalším trhákem byl hovězí tatarák s wasabi. Wasabi jsem měl doposud spojené pouze se sushi a to že se dá spojit i s tatarákem, jsem opravdu netušil, a o to víc jsem byl překvapen jak je to skvělá kombinace.

Dalším chodem byla raviola z králičího konfitu spolu s ragout z králičích ledvinek. Opět stručně – skvěle připravené maso, výtečná a jemná chuť podtržená výraznější chutí ledvinek, bomba!

Doteď jsem zažil opravdu mnoho, ale to co mělo následovat mě dostalo do kolen! Byla to pečená vepřová panenka a pěna ze smržů. Že takhle může chutnat vepřová panenka jsem opravdu nevěřil. Úžasně připravené maso, které se rozplývalo na jazyku!

Předposledním chodem byla hovězí roštěná s kroketou z rozdušených hovězích žeber. Pomalu upečené maso doplněné o kroketu, která byla plněná masíčkem z hovězích žeber. No prostě skvělý nápad a opět plných deset bodů!

Celý večer byl zakončen extravagantním dezertem, který kuchaři připravili přímo na vašem stole a učinil tak příjemnou sladkou tečku za celým večerem.

Závěrem

Jednotlivé chody byly byly opravdu božské a spolu s víny, které vybral pan sommeliér, neměl žádný z nich chybu.

Chutě, které ve mně vzbuzovaly spoustu pozitivních emocí  se nedají nazvat jinak než GASTRO NIRVÁNA.

Na závěr chci říci, že tento večer (G&S) je nezapomenutelný zážitek, který se mi vryl do paměti a byl skvělou možností jak se setkat s vrcholovou gastronomií.

Dobrou chuť a hezký den,
David

Fotky z večera