TZ – Apetit Festival 2014

Co ochutnat na Apetit Festivalu? Poradí webovky

Plzeň, 28. Dubna 2014 – Všechna nabízená degustační menu soutěžních i nesoutěžních restaurací, které se zúčastní Apetit Festivalu 2014, jsou od dnešního dne zveřejněna na webových stránkách www.apetitfestival.cz. Aby byla nabídka kompletní, nechybí ani fotografie všech nabízených menu.

Angus Farm - Steak„Chtěli jsme, aby návštěvníci měli možnost si v klidu předem vybrat, co by chtěli zkusit ochutnat. Na našich webových stránkách proto najdou kompletní nabídku toho, co letos restaurace připravily. Mezi lahůdkami se objeví například grilovaný steak z plemene Angus podávaný s cibulovým chutney, bylinkovým máslem a pečeným novým bramborem z kuchyně restaurace Angus Farm, grilované kachní prso na krémové čočce s parmazánem a glazírovanými šalotkami od kuchařů restaurace U Majáku v Plzni nebo konfitovaný filet ze pstruha v bylinkovém másle, vařený chřest se zastřeným vejcem a koprovou omáčkou, jarní nádivka s mladými kopřivami od kuchařských mistrů restaurace U Pramenů,“ uvádí několik tipů jeden z pořadatelů Apetit Festivalu Petr Jirásek. Celkem se na gurmánském festivalu bude o chuťové pohárky návštěvníků ucházet 15 TOP restaurací, které budou bojovat o titul Západočeská restaurace roku 2014.

Salátek z macešek, aksamitníku, polníčku a rukoly doplněné o rakytníkovou espumuNeméně lákavá však bude nabídka pěti nesoutěžních restaurací, podávat se totiž bude například parmská šunka s medovým melounem jako kaviár z kuchyně podniku Molecular Base, u stánku restaurace Šach Mat bude možné ochutnat smaženého švába na chutney nebo štíra na rukolovém salátku bistro Kantýna bude chtít zaujmout nejen chuťové pohárky, ale také potěšit oko, v nabídce se objeví salátek z macešek, aksamitníku, polníčku a rukoly doplněné o rakytníkovou espumu nebo panna cotta z růží.

Už tradiční festival dobrého jídla se letos uskuteční za OC Plzeň Plaza ve dnech 17. a 18. května 2014 a kromě zmíněné nabídky restaurací si přijdou na své milovníci piva a malých pivovarů. Dvacet malých pivovarů bude chtít návštěvníky přesvědčit, že právě jejich zlatavý mok je ten nejlepší, a bude tak chtít získat titul Pivo Apetit Festivalu Plzeň 2014.

APETIT FESTIVAL SE KONÁ ZA OC PLZEŇ PLAZA VE DNECH 17. A 18. KVĚTNA 2014