Milí čtenáři AF blogu, po krátké odmlce Vám přinášíme další rozhovor ze série Na slovíčko. Tentokrát jsme si připravili pět otázek pro Hanku Šulcovou, zástupkyni manažera restaurace Petra Berky.

Kudy vedla tvoje cesta do Angusfarm? Pracovala jsi už někdy dříve v oboru gastronomie?

Z oboru gastronomie předchozí zkušenosti nemám, až do svého nástupu do Angusfarm v roce 2018 jsem pracovala v různých firmách v kanceláři. Do Soběsuk jsem se dostala díky Marcelovi a Lence, majitelům restaurace, kteří mě oslovili s nabídkou.

Co si můžeme představit pod tvou pracovní náplní? Je nějaká činnost, která tě baví ze všeho nejvíc?

Mám na starosti mailovou i telefonickou komunikaci se zákazníky, naskladňování surovin a inventury, administraci voucherů a spolu s naším manažerem Petrem organizaci všech akcí, které se u nás konají. Nejvíc mě baví právě příprava akcí. Naplňuje mě kreativní činnost a navíc je pro mě největším zadostiučiněním, když osobně vidím spokojené hosty, kterým se daná akce líbila.

Jaké akce v Angusfarm pořádáte?

V Soběsukách se konají degustační večery se známými osobnostmi české gastronomie a jednou ročně pořádáme celodenní mistrovství ČR v míchání tataráků – to je skvělá akce, která v Čechách nemá obdoby. Zajišťujeme také organizaci firemních večírků, seminářů, rodinných oslav a v neposlední řadě svateb.

Pověz nám prosím něco více o svatbách. Kolik se jich u vás ročně koná? Co vše můžete svatebčanům v rámci organizace nabídnout? Dá se třeba v případě výzdoby nebo stylu svatby mluvit o nějakých trendech, které právě frčí?

Svateb se u nás koná opravdu hodně. Od května do září máme svatby každý víkend a více než rok dopředu jsou zamluvené termíny. Vzhledem k letošní nestandardní situaci související s koronavirem jsme navíc museli přesunout květnové a červnové obřady na všední dny, takže momentálně máme svatby i ve čtvrtek. Mimochodem – loni jsme měli jednu vzácnou návštěvu. Svatbu u nás měl moderátor Patrik Hezucký.

Svatebčanům v prvé řadě pronajímáme svatební prostory. Dále připravujeme výzdobu, kompletní gastronomický servis a nabízíme také koordinační služby, pokud nemají svého koordinátora. Zprostředkováváme i fotografa, vizážistu, květináře a cukrářku, máme kontakty na konkrétní osoby, které v případě zájmu oslovíme. Obřad pořádáme venku v zahradě a na hostinu se hosté přesouvají do stodoly, přičemž kapacita prostor je maximálně 80 lidí. V případě špatného počasí lze zařídit vnitřní alternativu, při níž se obřad koná ve stodole na pódiu. Je to sice trochu krkolomné, ale dá se to zvládnout.

Co se týče trendů, výzdobě vévodí rustikální juta a dřevo, případně bílá organza, břečťan a sklo. Nic extra barevného, do našeho stylu a prostředí stodoly se ani žádné křiklavé barvy nehodí.

I tebe se, stejně jako tvých předchůdců, na závěr zeptáme na oblíbenou kuchyni a také oblíbený pokrm z menu Angusfarm.

Přiznám se, že nejsem žádný velký jedlík. Nedílnou součástí mého jídelníčku je zelenina, mám ráda saláty a další zeleninové pokrmy. Baví mě ale také italská kuchyně. Mým oblíbeným jídlem v Angusfarm je ovšem možná trochu překvapivě svíčková. Náš šéfkuchař Jarda Viktora ji vaří pouze na svatby a je zkrátka vynikající. Ani moje babička takovou neuměla. Škoda že Jarda pečlivě střeží tajemství ingrediencí, z nichž se omáčka skládá. Mým favoritem z aktuálního AF menu je pak tatarák s Madeira vinagrette, žloutkovým krémem a topinkami z podmáslového chleba. Ten se na jazyku jen rozplývá!