Srdcem každé restaurace je kuchyně a středobodem konkrétně naší kuchyně je gril. Na něm vznikají ty největší dobroty – naše hovězí steaky.

Jsme nyní jediní v České republice, kdo používá nový typ baskického grilu Parrilla Vasca španělské značky Josper. Josper je nejlepší brand na světě, co se týče výroby grilů pro užití v gastronomii. Jako první začal s robustními grily, jejichž patentovaná slitina vydrží teplotu 400–450 °C. Výrobce se zaměřuje na to, aby měl gril minimální tepelnou ztrátu a aby teplota stoupala vždy směrem nahoru do roštu a neunikala nikam okolo. To je výhodné i z hlediska bezpečnosti pro personál, jelikož nikde nešlehají plameny a nesálá příliš velké horko.

Ke grilu se váže také výběr správného uhlí. My bez váhání volíme dřevěné uhlí taktéž od Josperu, které je už řadu let deklarované jako nejlepší dřevěné uhlí na světě. Pro svůj typ grilu potřebujeme obrovskou výhřevnost a tohle uhlí ji zaručí. Navíc má skvělou výdrž. Uhlí se karbonizuje na Kubě z dřeviny marabu, jež patří k nejtvrdším na světě. Jedná se o keř, nikoliv o strom, který je na Kubě v podstatě plevelem. Jeho sběr tedy nezatěžuje životní prostředí, naopak revitalizuje půdu pro zemědělství. Uhlí z marabu má minimální zbytkový popel, z deseti kilogramů jen asi 150 gramů.

A bonus? Marabu má svoje aroma, takže není třeba cokoliv přidávat, aby krásně vonělo a dodalo jiskru masu, které se na něm připravuje.

Gril roztápíme každý den v 11:00. Přijďte si dát něco dobrého. 🙂