V sobotu 5. 10. jsme pořádali už 8. ročník mistrovství České republiky v míchání tataráku a musíme říct, že jsme si to opět neskutečně užili. V Soběsukách se sešla pořádná parta trampů, za což jsme moc rádi. Celý den jsme si užívali výborné jídlo a pití, na ohni jsme si opekli buřty, u srdce nás zahřálo vystoupení country zpěváka Tomáše Linky… Prostě pohoda.

Samozřejmě jsme taky pořádně fandili bojovníkům o mistrovský titul. Do klání se zapojilo rekordních 58 soutěžících z řad našich hostů. Do finále se probojovalo 6 nejlepších a celkovým vítězem se stal Štěpán Míčka, který uchvátil odborné porotce tataráčkem s lanýžovým olejem a obhájil tak prvenství z roku 2015. Druhé místo získala loňská vítězka Magdalena Abtová a bronzovou příčku obsadila Blanka Šlemendová.

Letos navíc míchala i samotná porota ve složení člen Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR Patrik Bečvář, spolumajitel sítě Farmářský obchod Tomáš Popp, trenér a nutriční specialista Martin Feiferlík a mladá naděje české gastronomie Petr Bartoš. Z tohohle souboje vyšel jako vítěz Patrik Bečvář.

Všem ještě jednou děkujeme za účast, vítězům gratulujeme a moc se těšíme na příští rok!

Zde je recept na umíchání nejlepšího tataráku pro rok 2019, který zvítězil v soutěži Mistrovství ČR v míchání tataráku – ATB 2019.

Ingredience (4 porce):

  • 500 g hovězí kýty z plemene Angus (ořech)
  • 4 polévkové lžíce olivového oleje
  • 2 čajové lžičky lanýžového oleje
  • 2 čajové lžičky kečupu
  • 1 čajová lžička sladké papriky
  • 10 g pažitky
  • 10 g tymiánu
  • 10 g rozmarýnu
  • 1 střední červená cibule
  • sůl, pepř

Hovězí maso nameleme spíše nahrubo. V Angusfarm ho meleme na 3 mm hrubosti. Nakrájíme si bylinky a červenou cibulku hezky najemno. Maso smícháme se všemi ingrediencemi a máme hotovo. Nezapomeneme tatarák před servírováním řádně ochutnat. Případně ho můžeme dosolit.

Topinky připravujeme tzv. na sucho – bez oleje. Důležité je vybrat vhodný druh chleba. V Angusfarm topinky připravujeme z kváskového chleba z řemeslných pekáren.